sâmbătă, 13 februarie 2016

INFIINTAREA COPACILOR PAULOWNIA

                Mai jos am vorbit despre profitabilitatea pomilor Paulownia si ma gandeam sa ofer mai multe informatii despre plantatia acestora in cazul persoanelor interesate de aceasta afacere..




     Pentru inceput,trebuie sa vedem daca pomii se potrivesc cu tipul de teren pe care il detinem.      Acestia se recomanda a fi plantati pe terenurile agricole usoare,nisipoase si lucrate ori pe terenurile acoperite de solurile foarte grele din clasa argiloiluvisoluri,luvisolurile albice,etc.
      Inainte de plantarea copacilor trebuie sa pregatim terenul prin frezarea sau discuirea acestuia,apoi se realizeaza dezinsectia impotriva daunatorilor din sol. Se fac gropi de 35*35*35 cm,se scot pietrele sau alte alte obiecte care impiedica radacinile verticale sa creasca.









 Se scoate planta din ghiveci,umezind-o bine,se prinde ghiveciul intr-o mana,iar cu cealalta mana se prinde planta intre degete fara a o strange,iar apoi se intoarce ghiveciul cu planta in jos si se scoate cu grija..



 


   Se planteaza arborii in gropile sapate,echidistanta dintre acestia va face ca toti sa aiba aceeasi suprafata foliara pentru a se dezvolta in conditii egale..
      Este recomandat sa se aplice folii de naylon de 1-2 m pentru protejarea plantelor numai in perioadele de seceta. In zonele  cu precipitatii scazute,pomii trebuiesc udati intre 650-750 mm pe an. Udarea se face din 5 in 5 zile,de cel putin 7 ori, cu 5-7 litri apa la fiecare puiet.

Niciun comentariu: