duminică, 3 aprilie 2016
RETETA NEGRESA
Pentru compozitie,avem nevoie de urmatoarele:
-1/2 zahar tos
-1 pachet unt
-2 linguri cocoa
-1/2 cana lapte
-4 oua
-100 g nuci
-20 g faina
-1 praf de copt dizolvat
-1 lingurita bicarbonat
Preparare:
Zaharul cu untul,laptele si cele 2 linguri de cocoa se topesc pe foc mic pana da in clocot. Din aceasta compozitie se scot 15 linguri care se pun deoparte,restul se raceste si se adauga cele 4 galbenusuri,pe rand,amestecand in continuu. Se bat galbenusurile spuma si se adauga alternativ faina si praful de copt dizolvat. Nucile se dau prin masina,turnandu-se in tava unsa,tapetata cu faina. Se coace acest amestec la foc potrivit,pana se dezlipeste de pe margini. Cele 15 linguri de compozitie pe care le-am pastrat se pun pe foc,adaugand 50 g cocoa si se amesteca pana cand compozitita incepe sa fiarba.
Se scoate tava din cuptor si imediat se toarna aceasta compozitie pe deasupra,se intinde bine cu un cutit,dupa care se da la rece.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu