duminică, 13 martie 2016

MIEREA DE SALCAM

    Mierea,cu diferitele sale proprietati,poate fi recunoscuta in cazul in care este 100% naturala,in cazul in care se zahariseste. Poate unele persoane considera ca mierea zaharisita nu mai este buna,sau este expirata,ceea ce este total gresit,deoarece mierea niciodata nu se strica..cum e vorba aceea :"cu cat mai veche cu atat mai buna".
    Mierea de salcam contine cele mai multe vitamine (B1,B2,B6,B12) precum si cele mai multe minerale,fiind recomandata in cele mai multe cazuri pentru durerile in gat,pentru gastrita,ulcer,insomnii,cancer,precum si pentru tratarea astmului. Aceasta miere o recunoastem foarte usor,avand o culoare foarte deschisa,aproape incolora. Se spune ca mierea de salcam are una din cele mai gustoase arome.

                                                             

                                                                  Miere salcam



Miere salcam zaharisita



CHEFIRUL OBTINUT DIN CIUPERCA TIBETANA

     Acum 2 saptamani,mama mea a primit o ciupera tibetana,ciuperca de lapte,cu ajutorul careia se poate obtine chefirul,un leac miraculos pentru o multime de boli.
    Cum se obtine chefirul? Intr-un borcan,se pun cateva bucatele dintr-o ciuperca,completandu-se cu lapte dulce. Acest amestec se lasa la fermentat timp de 12 ore,dupa care,strecuram acest amestec intr-un vas. Ciuperca ramasa in sita,se spala foarte bine,dupa care se poate refolosi dupa metoda prezentata. Este recomandat ca acest amestec sa fie consumat dimineata,pe stomacul gol.
    Chefirul este un tratament miraculos pentru boli ale ficatului,plamanilor,actioneaza asupra sistemului nervos,mareste imunitatea,ajuta in curele de slabire,imbunatateste circulatia sangelui,ajuta la buna functionare a inimii,etc.
   Pentru a avea efect,acest amestec trebuie consumat regulat,pe o perioada indelungata de timp,pana cand simtim o imbunatatire a functiilor organismului si nu numai.

ALOE VERA

     Aloe Vera,cel mai bun tratament pentru imunitate,este,de asemenea,foarte bun si pentru tratarea anemiei. Pentru a obtine medicamentul natural avem nevoie de 1,5 kilograme de frunze de Aloe Vera,de maturitate intre 3 si 5 ani,pe care le tocam foarte bine folosind masina de tocat,amestecata cu 2,5 kg miere dar si cu 3,5 litri de vin rosu,natural.
    Acest amestec trebuie lasat la macerat,intr-un recipient din sticla,o perioada de o saptamana. Pentru a ne trata in cazul anemiei,trebuie sa consumam,in fiecare zi,cate 3 linguri din acest amestec.

MIERE-TRATAMENT PENTRU ACNEE

     Mierea,pe langa multitudinea de proprietati pe care le are,mai are si proprietatea de a vindeca problema cea mai mare a femeilor,acneea.
     Exista mai multe tipuri de masti impotriva acneei pe care le putem prepara cu miere si nu numai:
1.Masca cu miere: inainte de a aplica pe fata un strat subtirel de miere,trebuie sa ne deschidem porii. Eu fac acest lucru fierband un vas cu apa si tinand capul acoperit cu un prosop,deasupra vasului. Lasam masca sa actioneze timp de 20 min,dupa care,folosim apa calduta pentru a indeparta stratul de miere. Aceasta masca ajuta la curatarea porilor,la indepartarea pielii moarte,lasand tenul fin si catifelat.


2. Masca cu miere si scortisoara:Aceasta combinatie este des folosita si pentru arderea grasimilor. Aceasta masca se obtine prin amestecul a catorva lingurite de scortisoara,depinde de problemele pe care le are pielea respectiva,cu o cantitate suficienta de miere,astfel incat sa putem acoperi foarte bine toata suprafata. Lasam masca sa actioneze in jur de 20 minute,dupa care ne spalam bine. Pentru a avea efect,aceste masti naturale trebuiesc repetate in fiecare zi,iar dupa aproximativ 2 saptamani,se vor vedea rezultate excelente.

3.Masca cu miere si Aloe Vera: Avem nevoie de 2 lingurite de suc de Aloe Vera,precum si de bine-cunoscuta miere. Aplicarea si indepartarea se realizeaza dupa metodele prezentate mai sus.

marți, 8 martie 2016

DIETA RAPIDA

   Asa cum ii spune si numele,aceasta dieta ne ajuta sa dam jos kilogramele in plus,consumând oricâtă cantitate din alimentele permise ne dorim. Aceasta dieta se tine 7 zile astfel: in prima zi se mănâncă numai fructe. A doua zi permite consumul numai de legume. In ziua 3 se va consuma numai carne de vita sau peste, dar fiarta,la cuptor sau pe grătar, exclus prăjelile. Ziua a 4 a vine cu permisiunea de a consuma lactate,însă numai degresate. In a 5 a zi putem consuma atat legume cat si fructe,evitând însă bananele si strugurii. In ziua 6 se consuma numai carne albă,iar in ultima zi putem consuma orice,însă,in cantități limitate,încercând totuși sa mâncam cat de cat sănătos.
    Aceasta dieta va da rezultata daca este respectata întocmai,neincalcandu-se nici un pas.

luni, 7 martie 2016

DETOXIFIEREA FICATULUI

     De curand am avut o criza de ficat,si de aceea m-am hotarat sa va impartasesc cum am reusit sa scap de dureri fara medic. Cel mai important ingredient pe care l-am introdus in alimentatia de zi cu zi este grapefruitul,deoarece contine antioxidanti precum si vitamina c. Dimineata,pe stomacul gol,obisnuiesc sa beau un pahar de apa calduta,cu miere si sucul de la o jumatate de lamaie. Seara,inainte de culcare,beau o cana de ceai verde,care de asemenea contine antioxidanti ce ajuta la eliminarea grasimilor de pe ficat si la o buna functionare a acestuia.
     Am incercat sa elimin total din alimentatie,ingredientele bogate in ulei si cele prajite,precum si dulciurile. De asemenea,am inceput sa consum numai fructe si legume,precum si lactate.

duminică, 6 martie 2016

CUM SLABIM SANATOS?

         Fiecare femeie isi doreste sa aiba o silueta de invidiat,iar pentru aceasta,trebuie sa avem grija la kilogramele in plus. Pentru inceput,nu trebuie sa luam pastile de slabit in niciun caz,deoarece ele sunt foarte daunatoare,provocand diferite boli,iar uneori,luate necorespunzator si in combinatii cu alte pastile,pot fi chiar letale. Trebuie sa uitam de infometare..atunci cand mancam punem rapid inapoi kilogramele dinainte de dieta sau chiar mai multe.
         Solutia pentru a slabi sanatos este ambitia,combinata cu  sportul si  cu o alimentatie sanatoasa. Cea mai importanta masa a zilei este micul dejun,care de asemenea trebuie sa fie si cea mai bogata.Eu,de obicei,la micul dejun consum un fruct(mar,portocala,etc.) si cereale cu lapte,care sunt satioase.Trebuie sa punem mai mult accentul pe legume,fructe,gatite in diferite moduri si mai putin pe mancarea de fast-food ori mancarurile prajite. La fel,trebuie sa nu exageram cu consumul de dulciuri,precum si de paine,2 feliute de paine/zi fiind suficiente. Ar trebui sa nu consumam alimente bogate in calorii dupa ora 18;00,eu,personal,dupa aceasta ora mananc numai fructe.
        Sportul joaca un rol foarte important in a avea un corp "tras ca prin inel",30 min in fiecare zi fiind suficiente. Mersul pe jos,de asemenea,"face piciorul frumos".

DIETA CU MIERE SI SCORTISOARA

      Asa cum spune titlul,dieta cu miere si scortisoara presupune consumul din aceste 2 ingrediente.
Pe langa faptul ca au proprietati de eliminare a grasimilor din organism,aceste 2 ingrediente au si o multime de alte proprietati:reduc boli de inima,mierea este cel mai bun tratament natural contra bolilor de ficat,boli respiratorii,in tratamentul insomniei,etc.
      Pentru a consuma cele 2 ingrediente,trebuie sa combinam o lingura de miere cu o jumatate de lingura de scortisoara,combinatia punand-o intr-un pahar de apa clocotita. Acest amestec,pentru a avea efect,trebuie consumat o cana dimineata,pe stomacul gol,iar una seara,inainte de culcare.
    Pentru ca aceasta dieta sa fie eficienta,trebuie sa o combinam cu min 30 min de sport in fiecare zi,precum si cu consumul de alimente ceva mai sanatoase(excluse prajelile,dulciurile,zaharul).

DIETA DE O SAPTAMANA

       Vrei sa slabesti si ai incercat deja toate metodele? Ei bine,si eu..
Voi scrie mai jos una din metodele care m-au ajutat foarte mult in lupta cu kilogramele in plus. Metoda folosita presupune consumul de fructe si legume. Cu aceasta dieta puteti scapa de aprox 5 kilograme in 7 zile,slabind intr-un mod sanatos care nu va va pune sanatatea in pericol.
      In prima zi de dieta se vor consuma numai fructe,fiind exclus consumul de struguri si de banane,precum si minim 10 pahare cu apa pe tot parcursul zilei.
      In ziua 2,se vor consuma numai legume,indiferent de modul de preparare plus cele 10 pahare de apa pe zi,
      In ziua 3,vom consuma atat fructe cat si legume,marind doza de apa la 12 pahare.
      In ziua 4,vom introduce in alimentatie 10 banane,un pahar de lapte,precum si un bol de supa,plus cele 12 pahare de apa.
      In ziua 5,pe langa fructele si legumele permise,putem consuma si un pahar de lapte batut,precum si cele 14 pahare de apa.
      In ziua 6 putem consuma doar un bol de orez brun cu legume,un bol de supa si 14 pahare de apa.
      Ziua 7 e ceva mai bogata,avand voie sa consumam toate alimentele de mai sus,la care adaugam si 10 pahare de apa.
Aceasta dieta presupune consumul de alimente descrise mai sus,indiferent de cantitate.
   Spor la slabit!

sâmbătă, 5 martie 2016

DIETA MINUNE

   Pentru ca vine vara,m-am hotarat sa va spun metoda pe care o folosesc atunci cand vreau sa slabesc ori sa imi mentin silueta.
   Dieta minune se realizeaza cu ajutorul a 3 alimente pe care le are tot omul in casa:apa,lamai si ghimbir.
   "Licoarea" minune se pregateste in felul urmator: se incalzeste o cana de apa,in care se taie o parte din radacina de ghimbir pe care o presam cu ajutorul unui ciocan de batut snitele si se lasa la infuzat timp de cateva minute.

Apoi,se stoarce in cana respectiva zeama unei lamai si se bea lichidul obtinut dimineata,pe stomacul gol.
    Bineinteles,odata ce consumam acest lichid,ar trebui sa tinem o cura privind prajelile,painea precum si dulciurile. Spor la treaba!